L'Ajuntament duplica les ajudes per a la insonorització de casals fallers per millorar la convivència amb el veïnat durant tot l'any

La Junta de Govern Local ha aprovat este divendres la convocatòria, amb un import total de 100.000 euros.

P3060488 3La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de València ha acordat hui l’obertura de la segona convocatòria de subvencions per al programa impulsat pel regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, per ajudar i incentivar les comissions falleres a insonoritzar els seus casals, amb l’objectiu de continuar millorant la convivència entre el món faller i la resta de la ciutadania durant tot l’any. L’import total és de 100.000 euros, més del doble dels 47.378,1 euros que finalment s’hi varen distribuir en la primera convocatoria pilot de 2017.

Fuset ha destacat que estes subvencions “redunden en una millora de la convivència amb la resta de la ciutadania no només durant les festes falleres sinó també durant la resta de l’any” i ha recordat que estes ajudes se sumen a altres iniciatives per afavorir la millor convivència, com les consensuades a la Mesa de Diàleg on participen entitats festives i veïnals. “Redoblem els esforços municipals per ajudar a les comissions que aposten per una insonorització dels casals fallers que fa compatibles les seues activitats culturals i festives durant tot l’any amb una millor convivència amb el veïnat”, ha afirmat.

A estes ajudes poden optar totes les comissions falleres de la ciutat de València que hagen acabat les obres d’insonorització des de 2017 o que les acabaran abans del proper 19 d’abril i que no s’hagen beneficiat de les ajudes de la primera convocatòria pilot impulsada en 2017. Les sol·licituds seran telemàtiques, a través de models d’instància preestablits que estaran a disposició en els tràmits de la seu electrònica de la pàgina web municipal, i l’import màxim per a cada comissió no podrà superar els 6.250 euros ni el cost total de les obres. El termini de presentació de les sol·licituds serà de vint dies naturals a comptar de l’endemà a la publicació d’esta convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província de València.

Fuset ha agraït “l’esforç creixent de les comissions falleres” en este sentit i ha assegurat que “este treball és també un clar compromís de l’Ajuntament dins del camí d’excel·lència que volem recórrer a partir de la declaració de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat”.

 

Etiquetes: Falles

Festes de València Ayuntamiento de València