La Pirotècnia Tomás, de Benicarló, protagonitza l'onzena mascletà de març

Joan Ribó ha gaudit l'espectacle des del carrer.

La pirotècnia Tomás, de Benicarló, ha disparat hui l'onzena mascletà del mes de març. L'alcalde de València, Joan Ribó, ha gaudit l'espectacle des del carrer, junt amb la fallera major, Marina Civera, i la seua cort d'honor. Al balcó s'han donat cita, entre d’altres, futbolistes i membres de l'EDI (Equip de Discapacitat Intel·lectual) del Levante Unió Esportiva. Al seu costat,han presenciat l'espectacle representants de Diputació que, prèviament, han projectat al Saló de Cristall el vídeo «Viu les Falles», per promocionar el valencià mitjançant el vocabulari faller.

Fins a este emplaçament simbólic també s'han acostat 10 ciutadans i ciutadanes que, per quart any consecutiu, han sigut triats per sorteig per a participar, amb un acompanyant, de la festa des d'este espai que hui presidien la fallera major infantil, Sara Larrazábal, amb la seua cort d'honor, i les reines de les festes de Castelló, Natalia Palacio i Natalia Collazos.

En representació del món faller, al balcó hi estaven representants de les Juntes Locals Falleres de Benicarló i Alginet, i de les comissions de l'avinguda de França- Alfred Toran i Olmos, Puebla Valverde-II República Espanyola, Pintor Maella-França-Menorca; Sirena-Delfins Nou Perellonet; Horta Sud-La Costera; i Santa Genoveva Torres-Arquitecte Tolsa. Pel que fa als responsables públics, a més dels regidors i regidores de l'Ajuntament, estava el president de Les Corts, Enric Morera, i l'alcaldessa de Benicarló, Xaro Mirallés.

En concloure la disparada, el pirotècnic de Benicarló, que s'ha desplaçat fins a València acompanyat per veïnat d'este poble castellonenc que inclou la mascletà del seu paisà en el programa de falles del seu poble, ha manifestat la seua «satisfacció pel resultat del seu esforç». Concretament, ha ressaltat «l'harmonia i la sincronització dels temps de la vigèsimotercera mascletà que he disparat a la plaça de l'Ajuntament i que ha rebut un clamor del públic».

En acabar la mascletà, i després de les tradicionals fotos de família, Joan Ribó s'ha fet reunit els representants del projecte esportiu i solidari de la Fundació del Levante U.D, «que promou la superació amb triomfs en l'esport». En el marc de la festa l'alcalde també ha rebut este matí el president, Miguel Ángel del Barri, i representants de la Falla Sant Vicent-Periodista Azzati-Padilla. Els membres de la falla, que està situada al costat de l'Ajuntament, han aprofitat la visita per a fer-li lliurament a l'alcalde del llibret, mocaor i el bunyol de la falla.

Per últim, la pirotècnia Hermanos Fernández de Murcia serà la responsable de disparar la mascletà demà, dimarts dia 12, que presenciaran, entre d’altres, els jugadors i equip tècnic del Levante Unió Esportiva.

 

Etiquetes: Falles

Festes de València Ayuntamiento de València