La Universitat Politècnica de València ha fet lliurament a l'alcalde i les Falleres Majors d'una "fallereta" i un drac fets amb palla d'arròs

La Pirotècnia Torís dispara l'última mascletà abans de la plantà de les primeres falles, els monuments infantils.

L'encarregada de disparar la mascletà de hui ha sigut la Pirotècnia Torís, del poble que li dona nom a l'empresa. Esta pirotècnia, fundada en 1984, és caracteritzada per elaborar els seus productes manual i artesanalment en les seues instal·lacions. D'altra banda, l'equip de la Universitat Politècnica de València (UPV) ha entregat a l'alcalde de València, Joan Ribó, una “Fallereta” feta amb impressió 3D i palla d'arròs.

A més, també han fet lliurament, per a la falla infantil municipal, que es plantarà esta nit, d’un drac fet amb palla i corfa d'arròs –la inclusió de la corfa és la principal novetat d'enguany- i els investigadors l’han batejat com a “Drac Correfoc”. Este treball s'ha realitzat a partir de les investigacions de la universitat, que treballen per a aconseguir nous materials per als monuments fallers, més respectuosos amb el medi ambient i utilitzen com a matèria primera l'arròs.

D'altra banda, han assistit com a convidats al balcó municipal el president de les Corts, Enric Morera; el conseller d’Economia, Rafael Climent i el president del Tribunal de les Aigües, Jose Font Sanchis. En representació del món faller, també han estat convidades les comissions falleres Blas Gámez- Ángel Villena, plaça del Mercat Central, plaça del Mercat de Russafa, plaça del Doctor Collado, portal de Valldigna- Salines i Dr. Olóriz- Arquebisbe Fabian i Fuero.

També han assistit com a espectadors alguns dels jugadors i jugadores de l'equip masculí i femení del València Basket Club junt al seu president, Vicente Solá, i més membres de l'equip tècnic, als quals ha rebut i acompanyat al balcó municipal la regidora d'Esports, Maite Girau.

Demà serà el torn de la Pirotècnia Zarzoso d'Altura, fundada en 1930, a càrrec d'Antonio Zarzoso Navarrete. Així mateix, com a convidats de la mascletà de demà, el balcó municipal acollirà les comissions falleres Llanterna-Na Rovella-Av. Barón de Cárcer, Borrull-Túria, Murillo-Palomar, Na Jordana, Av. de l'Oest ‘Els Velluters’, i plaça de la Mercè.

 

Etiquetes: Falles

Festes de València Ayuntamiento de València