L'alcalde dóna la benvinguda a la ciutat i a l'Ajuntament als representants dels Centres Valencians en l'Exterior

"A través de la festa els valencians expressem una mirada oberta, tolerant, inclusiva i igualitària al món", assegura Joan Ribó.

L'Ajuntament de València, amb l'alcalde, Joan Ribó, i el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, al capdavant, ha oferit hui una recepció als 120 representants dels Centres Valencians en l'Exterior (CEVEX) que han arribat a València per a gaudir de les festes falleres. Són valencians o valencianes que resideixen a França, l'Argentina, Xile o als Estats Units, a més de ciutats espanyoles com Saragossa, Sevilla, Valladolid, Calvià, Gavà, Eivissa o La Rioja, que han arribat a l'Ajuntament acompanyats pel conseller de Transparència i Participació, Manuel Alcaraz, i que han pogut gaudir de la mascletà disparada per Pirotècnia Zarzoso.

«Les Falles reforcen els nostres vincles de pertinença, amb la família, els amics, el barri, la terra d'origen….Les falles ens fan sentir-nos arrelats i ens identifiquen com a poble. Ens fan singulars en una vivència pròpia que volem compartir amb la resta de la humanitat», ha afirmat l'alcalde de València, Joan Ribó, en la seua benvinguda a l'Ajuntament als 120 representants dels Centres Valencians en l'Exterior (CEVEX) arribats a la nostra ciutat amb motiu de les festes falleres.

Ribó ha presidit, junt al regidor de cultura Festiva, Pere Fuset, i el Conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, la recepció oferida a estos valencians i valencianes arribats des de París i Montpeller, a França, Sant Joan i Mendoza, a l'Argentina; Xile, Washington, Gavà, Zaragoza, Eivissa, La Rioja, Valladolid, Barcelona, Sevilla , Calvià i Gavà, amb motiu de les Falles, que han gaudit de la mascletà de hui, dia 15 de març, des del balcó de l'Ajuntament.

En la recepció prèvia, que ha tingut per marc el Saló de Cristall, a la qual han assistit també la secretària autonòmica de Transparència, Belén Cardona, i la directora general de Transparència i Participació, Aitana Joana Mas, Ribó ha afirmat que «València s'obri a un món cada vegada més global, i a través de la festa els valencians expressem una mirada oberta, tolerant i inclusiva».

Ribó ha dit que València està «preparada ja per a viure amb intensitat els dies de festa gran», i ha convidat a estos valencians i valencianes de la diàspora a sumar-se a «una festa dinàmica que es construeix dia a dia amb l'esforç i el treball dels fallers i falleres, de la mateixa manera que vosaltres manteniu encesa la flama de València allà on siga que estigueu».

El conseller de Transparència, Manuel Alcaraz, ha agraït als valencians i valencianes de les cases de la Comunitat repartides per diferents punts d'Espanya i del món la visita que ens fan estos dies «congregats per la nostra festa, per la nostra cultura i, en definitiva, per una Comunitat que ens uneix».

Alcaraz ha assenyalat que es tracta de «una ocasió especial que aprofitem per a conèixer-nos, admirar diferents llocs de la ciutat i gaudir de les coses de la nostra terra».

 

Etiquetes: Falles

Festes de València Ayuntamiento de València