Programació Setmana Santa Marinera

Comença una de les nostres festes més tradicionals: la Setmana Santa Marinera.

Un any més, els barris del Grau, el Cabanyal i el Canyamelar acullen el que serà l’escenari de la Passió, Mort i Resurrecció de Jesucrist, i des de la Regidoria de Cultura Festiva animem a tot el món a passejar pels Poblats Marítims en estes dates tan assenyalades en qué es viu una gran emoció, a més de l’ambient de música, gastronomia i tradició.

Els dies grans d’esta festa considerada d’Interés Turístic Nacional són:

- 12 d’abril: Divendres de Dolor. Els fidels confrares acompanyen la Mare de Déu dels Dolors i de la Soledat a través del seu particular Via Crucis: els set dolors.

- 14 d’abril: Diumenge de Rams. Commemora l’entrada de Jesucrist a Jerusalem. Este dia té lloc la benedicció de les palmes i el tradicional costum d’arreplegar els personatges bíblics per a la processó.

- 18 d’abril: Dijous Sant. Dia de recolliment i silenci. En commemoració de l’últim sopar de Jesucrist te lloc “la madrugà”, quan els veïns visiten les imatges en els locals i cases particulars.

- 19 d’abril: Divendres Sant (Passió i mort de Jesucrist). Dia de gran emoció i replet d’actes. Els Crists del Salvador i de l’Empara visiten la vora de la mar per a homenatjar els mariners que han faltat a mans de la seua professió. També te lloc una de les processons més grans de la festa: la Processó del Sant Enterramen, de cinc hores de duració en què participen totes les germandats i imatges.

- 21 d’abril: Diumenge de Pasqua i Resurrecció. Últim dia de festa que es viu amb molta alegria en contrast amb les anteriors jornades: canvien els colors obscurs pels clars, música, focs artificials i la coneguda “trencà de perols”.

Ací pots descarregar-te el programa complet:

Programa

Plànol de recorreguts i ubicació d'imatges

Etiquetes: Setmana Santa Marinera

Festes de València Ayuntamiento de València