La Punta

Les festes patronals de la Punta se celebren l’última setmana d’agost i la primera de setembre, en honor de sant Miquel Arcàngel i la Puríssima Concepció. El conjunt d’activitats per als veïns és molt gran, amb campionats de canut, truc o dòmino, alternats amb berenars populars, balls valencians o sopars de cabasset, a més de competicions gastronòmiques i saborosos plats d’allipebre dignes. 

Si hi ha un element que presumix d’arrelament en la pedania és el tir i arrossegament amb cavalleries, on destaca la competitivitat entre els agricultors i la revitalització de vells costums del treball a l’horta. Per a festejar els patrons el dia de la festa major es celebra una missa solemne i una cavalcada comandada pel tradicional carro de la murta, que prepara la calçada per a la processó nocturna.

Les imatges de sant Miquel i la Mare de Déu, portades a muscles per la població, obrin la comitiva que finalment torna a l’església. Tot seguit es dispara un gran castell de focs artificials que tanca les festes patronals.

 

IMG 20160829 000229
IMG 20180505 191201 197
Festes de València Ayuntamiento de València