Benifaraig

A la pedania de Benifaraig, situada al nord de València, entre els termes municipals de Montcada i Alfara del Patriarca, se celebren les festes en honor del Crist Verdader. Segons la llegenda, la xicoteta imatge del Crist crucificat va ser trobada pels religiosos a l’església parroquial, i la seua festa té lloc el 6 d’agost amb una gran programació d’actes populars com ara tir i arrossegament, paelles, balls, pilota valenciana, cercaviles i actes religiosos. 

Les festes de Benifaraig se celebren durant els mesos estivals. Una d’estes és en honor de santa Tereseta, en què els més menuts són els protagonistes i s’organitzen multitud d’activitats per a ells. També és tradicional l’elaboració de ciris que seran els que il•luminen la processó. 

La festa de les Filles de Maria se celebra a finals de juliol i compta amb una programació d’activitats religioses i lúdiques molt variades. 

La del patró dels agricultors, sant Isidre Llaurador, és una de les festes més populars, en què destaquen els actes religiosos i l’habitual repartiment de calderes per tot el poble per a degustar els plats i commemorar que antigament es donava menjar als pobres de la localitat. 

Els veïns de Benifaraig també festegen la Mare de Déu de l’Assumpció, que se celebra el 15 d’agost, i que compta amb els seus propis actes litúrgics i l’entrada d’alfàbegues que els veïns han cultivat durant tot l’any per a traure al carrer este dia. 

El 31 de juliol, els habitants de la pedania celebren les festes en honor de santa Maria Magdalena, patrona de la localitat, amb actes religiosos. La imatge de la santa es trasllada a casa del clavari major i l’endemà, abans que es faça de dia, es coreja el tradicional Cant de l’Aurora.

 

 

562 FBenifaraig 2016
Festes 1
IMG 4399
Festes de València Ayuntamiento de València