Benimàmet

La gran pedania de la ciutat de València celebra les seues festes en honor del seu patró, sant Francesc de Paula, la primera setmana del mes de setembre. Els clavaris són els encarregats de dur a terme, cada any, la programació de les festes patronals, i organitzen durant eixos dies cavalcades, desfilades i activitats lúdiques per als xiquets com ara carreres, berenars i jocs al centre de la població. Entre les activitats litúrgiques destaca el dia del calvari, el primer divendres del mes de setembre. També es fa el trasllat de la imatge, la missa major i la solemne processó. 

A Benimàmet es festeja el patró dels animals, sant Antoni, i tots els veïns de la localitat porten els seus animals domèstics a ser beneïts. 

La comissió de festes de les Carolines, la pedania de l’oest de València, celebra les seues festes patronals en honor de sant Josep, a finals del mes de juliol. La seua festivitat destaca per la presentació de la reina, reina infantil i les seues respectives corts d’honor. Durant estes setmanes es duen a terme cavalcades, concursos de paelles, cercaviles, berenars i balls populars, a més del tradicional trasllat del sant, l’ofrena floral a la Mare de Déu dels Desemparats, la missa major i la processó.

Festes de València Ayuntamiento de València