Massarrojos

Les festes patronals a Massarrojos necessiten una organització que du a terme la comissió de festes, en què participen les diferents confraries, i comencen a mitjan juliol. En primer lloc se celebra la festivitat de la Immaculada, promoguda per les joves fadrines, en què destaca la processó que té lloc el diumenge anterior a la festa de la Mare de Déu d’Agost. Esta vesprada es traslladen a l’església les alfàbegues i la jornada acaba amb danses populars perquè l’endemà se celebre una missa cantada, “mascletà” al migdia i a la nit la imatge de la Mare de Déu siga treta en processó envoltada per les clavariesses. 

La festivitat dels sants de la Pedra, Abdó i Senent (patrons de la localitat) se celebra també a la fi de juliol. Després de l’anunci, a la nit es fa el trasllat dels sants fins a la casa del clavari major. L’endemà té lloc la “despertà”, al migdia es fa la “mascletà” i a la nit se celebra una missa en honor dels sants. Simultàniament es festeja santa Bàrbara, i a la nit la imatge de la santa és portada en processó acompanyada de banda de música fins a la casa del clavari major. L’endemà, després de la “despertà” dels clavaris i la “mascletà”, se celebra una missa cantada nocturna. 

El 31 de juliol comença la festivitat de la Mare de Déu dels Desemparats amb volteig de campanes i la disparada de les salves d’ordenança. A la nit té lloc un sopar en què hi ha concurs de paelles i degustació de productes de l’horta. El dia 1 és la festa major i comença amb “despertà” i posteriorment hi ha “mascletà”. De vesprada es fa una ofrena a la Mare de Déu i a continuació una missa, que acaba amb una processó en què es reunixen totes les confraries.

Massarojos01
Massarojos02
Massarojos03
Festes de València Ayuntamiento de València