Calendari d'Events

CREUS DE MAIG

Dijous, 03 Maig 2018

P5033835_1

 

Com a herència de la festivitat cristiana de la invenció de la santa Creu que celebrava l’Església el 3 de maig, se celebra esta festa des de l’època romana. Rememorant el símbol que va guiar l’emperador Constantí el Gran a la victòria en un batalla, la Santa Creu trobada a Jerusalem per sa mare, santa Elena, es confeccionen creus amb flors i s’exhibixen els primers dies de maig en places i carrers de la ciutat.

La tradició que dóna lloc a la celebració naix quan els jurats de la ciutat de València van decidir erigir creus de pedra per a marcar els límits de la ciutat. Durant el segle XX moltes d’estes creus es guarnien amb flors i motius primaverals. Després del derrocament de les muralles, es van començar a muntar creus artesanals en commemoració d’este fet.

Originàriament es celebrava la festa l’1 de maig, però es va retardar dos dies per la nova festa obrera i es va fer coincidir amb la festa d’antany. Des dels anys quaranta es celebra un concurs en què es premia les creus millor elaborades. Les falles, associacions culturals, germandats religioses i altres col·lectius, són els protagonistes d’esta festa que ornamenta els carrers els primers dies de maig.

P5033752 11
P5033835 11
P5040315 11

Enrere

Festes de València Ayuntamiento de València