El correfoc tanca el cicle d'espectacles pirotècnics de la Gran Fira de València
Consells per a participar i gaudir d’un espectacle que recorrerà demà el centre de la ciutat.
És el tercer any consecutiu que la Gran Fira de València incorpora el correfoc dins de la seua programació i de l’apartat «Focs de la Fira», centrat en els espectacles pirotècnics, i en el qual també es vol posar en valor manifestacions pirotècniques valencianes menys conegudes, com este acte participatiu on totes les persones que ho desitgen, amb les mesures de seguretat i precaució corresponents, poden participar ballant i dansant amb els dimonis, que en esta ocasió seran L’Infern Faller, Els Socarrats de Campanar, Dimonis de Montolivet i Dimonis de Massalfassar.
Encara que els articles de pirotècnia que s’utilitzen en el correfoc estan catalogats com no perillosos, es recomana prendre algunes precaucions per a evitar cremades produïdes per les espurnes i qualsevol altre tipus d’incidents. S’aconsella que els participants visten roba de cotó, preferiblement vella, amb mànigues i pantalons llargs, que es posen una gorra o barret de cotó o d’un altre material ignífug que cobrisca tot el cap. En cas de tenir els cabells llargs, hauran de portar-lo lligat i tapat.
Igualment, es recomana als ciutadans i ciutadanes que desitgen participar de forma més activa en el correfoc que es protegisquen els ulls, porten un calçat que cobrisca i subjecte bé els peus i respecten les figures de foc, els dimonis i els músics, sense impedir el pas del correfoc, ni agarrar o espentar els dimonis. En cas de cremada, es recomana que isquen del correfoc, banyen lleugerament la zona afectada i vagen al punt d’assistència sanitària, que estarà situat al final del recorregut. Un altre consell és que no arrepleguen del sòl cap article pirotècnic utilitzat pels dimonis. Queda prohibit portar productes pirotècnics particulars.
Per als qui assistisquen com a espectadors s’aconsella que, si porten roba amb qualsevol component sintètic, guarden una distància prudent per a evitar que els arriben les espurnes i els puguen cremar la roba. Si a qualsevol persona del públic li cau una espurna en una peça de roba sintètica, no se li ha de tirar aigua. També es recomana que eviten pujar els xiquets i xiquetes a coll perquè les espurnes no els vagen als ulls i que no llancen cap objecte ni tiren aigua als dimonis o a qualsevol component de l’espectacle.