L'Ajuntament presenta el programa de Nadal amb activitats als barris i pobles

Enguany es repartiran més de 60.000 exemplars.

València acull en els seus barris i pobles una gran varietat d'activitats per a celebrar la festa del Nadal. El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha presentat este matí el Programa de Nadal, que realitza per segon any consecutiu per l'Ajuntament. A més, s'han inclòs les diferents activitats nadalenques que tindran lloc als barris i pobles de la ciutat, o noves iniciatives com les campanadas de Cap d'any per als més xicotets.

El regidor ha destacat que «continuem amb una aposta d'activitats descentralitzades, que no solament se circumscriu al centre, sinó que també arriba als barris i als pobles de València. És una aposta per portar les activitats culturals i d'oci a tots els llocs possibles de la nostra ciutat». Entre les activitats oferides per l'Ajuntament, es troben diferents mercats nadalencs, actuciones, arbres decorats, betlems, la bústia real, entre moltes altres. Així mateix, atés el gran acolliment que va tindre l'any passat la programació, enguany s'han ampliat els exemplars en paper a més de 60.000, que estaran tant en castellà com en valencià. D'altra banda, a més de les activitats organitzades pel consistori, també s'han organitzat activitats per part d'altres institucions i associacions.

Pere Fuset ha explicat que «un any més tots els veïns i veïnes de València podran gaudir d'activitats nadalenques prop de casa i alhora continuarem promocionant i dinamitzant el xicotet comerç de la nostra ciutat». «Les activitats també estan pensades i destinades al públic que ens visita des d'altres llocs», ha afegit. Estes activitats estan acompanyes de decoració nadalenca mitjançant llums als carrers de la ciutat i arbres decorats als barris i pobles, a més del característic arbre de nadal de la plaça de l'Ajuntament, que està encés des del 30 de novembre, al costat de la pista de gel i el Carrusel dels Comerciants.

ACTIVITATS PROGRAMADES

«Els betlems no poden faltar en estes dates», és per això que en el Saló de Cristall de l'Ajuntament s'ha obert al públic, del 30 de novembre al 6 de gener, el betlem monumental realitzat per l'Associació de Betlemistes de València. Així mateix, moltes associacions, parròquies, comissions falleres, confraries i germandats de la Setmana Santa també han muntat el seu propi betlem. D'altra banda, el betlem de l'Ajuntament de València de grans dimensions es pot visitar en la plaça de la Reina.

Les nadales també seran protagonistes, és per això que la Regidoria de Cultura Festiva ha programat una sèrie de recitals en els diferents barris, amb la col·laboració de la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana, la Federació de Cors de la Comunitat Valenciana i altres entitats, on diversos cors i grups difondran el repertori tradicional d'estes festes. La proposta de nadales arribarà demà dissabte amb diverses actuacions –en coordinació amb la Regidoria de Comerç- als mercats d’Algirós, Torrefiel, Benimàmet, Castella i Natzaret i també al Parc de l’Ermita (als Orriols) i a la plaça de Benimaclet. Dijous que ve, dia 20, la plaça de l’Ajuntament serà l’escenari novament del concert Tubanadal 2018, organitzat en col·laboració amb el Conservatori Professional de Música de València. Divendres 21 serà el torn per a la Ronda de Nadal organitzada amb el Grup de Danses Alimara de la Societat Coral el Micalet i dissabte dia 22 les nadales tornaran als mercats municipals, en este cas els de Benicalap, el Cabanyal, Mossén Sorell, Rojas Clemente i Russafa. També arribaran a les places del Doctor Collado i de Patraix i al carrer d’Oltà amb Enginyer Joaquín Benlloch (a Malilla).

Com és tradicional en estes dates, Expojove obrirà les seues portes del 26 de desembre al 4 de gener per als més xicotets, on enguany la Regidoria de Cultura Festiva i Fira de València han preparat un espai dedicat a la literatura universal, sota el lema ‘Llegim’. D'altra banda, del 22 de desembre al 5 de gener, la missatgera Caterina dels Reis Mags d'Orient i la bústia reial estaran als diferents pobles i barris de la ciutat per a recollir les cartes dels més xicotets. Així mateix, la carrera tradicional de Sant Silvestre, organitzada per la Fundació Esportiva Municipal, enguany celebra la seua 35 edició i tindrà lloc el 30 de desembre.

Quant a les campanades de Cap d'any, s'aposta per visibilitzar el paper de la dona també com a DJ. Enguany, com a novetat, hauran unes campanades dirigides al públic infantil i familiar, el dia 31 de desembre a les 11.00 hores. Estes estaran acompanyes de pirotècnia, ballarins, pallassos, actrius i actors. D'altra banda, a les 22.30, la plaça de l'Ajuntament es convertirà en una pista de ball acompanyada d'un espectacle de llum, foc i so. Així també, la benvinguda del nou any estarà acompanyada pels focs de la pirotècnia Vulcano.

Fuset ha destacat que la Cavalcada de Reis d'enguany serà «de les millors que ha tingut la ciutat», la qual tindrà la recepció dels Reis d'Orient a les 18.00 hores en el port i després la tradicional cavalcada, amb un final piromusical. Els mercats nadalencs també cobraran un gran protagonisme, tant en el Mercat de Colón com en els diferents mercats municipals. A més, en estes dates també funciona el Tren dels Comerciants i hi hauran diferents actes com la V Desfilada de moda sobre gel o la trobada de mascotes.

El programa es repartirà a partir de la setmana que ve en diferents punts en versió impresa i a partir de hui es pot descarregar des d'este link

Etiquetes: Nadal

Festes de València Ayuntamiento de València