La Gran Fira de Juliol consolida el seu model descentralitzat i diversificat amb més de 250.000 participants

«Hem aconseguit consolidar la Gran Fira com el festival de festivals de l'estiu a València», afirma Pere Fuset.

El nombre de persones que han recolzat amb la seua presència la gran varietat d'actes, espectacles i propostes festives de la Gran Fira de Juliol ha superat la xifra de 250.000, la qual cosa suposa un nou pas avant en l'èxit i consolidació d'un model descentralitzat que combina tradició i modernitat i que convertix el de juliol en un mes molt especial per la seua intensitat festiva. El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha celebrat i agraït el suport ciutadà a una programació que combina modernitat i tradició i on la música ha jugat un paper central.

«Amb la Batalla de Flors s'acaba una edició més de la Gran Fira, la quarta d'una nova era que s'ha consolidat apostant per la descentralització d'una oferta plural i diversa per a tots els públics, on a més dels xicotets actes en els barris també és necessari destacar les nits temàtiques com la Nit del Folk, la Nit a la Mar o la Gran Nit, així com el cicle de Focs a la Fira», ha assenyalat el regidor Pere Fuset en el seu balanç. «A la programació de concerts en Vivers cal sumar aquelles activitats culturals i festives que han tingut lloc als Jardins del Palau, i igualment vull destacar la col·laboració i implicació de diferents administracions junt a les quals hem aconseguit consolidar la Gran Fira com el festival de festivals de l'estiu a València»

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha destacat la consolidació, en esta edició de 2019, del model de Gran Fira de Juliol posat en marxa durant el govern de la Nau i que prosseguix amb el govern del Rialto. «Un model recolzat pel públic que ha omplit totes les activitats». Fuset ha posat en valor, igualment, l'èxit i la perfecta simbiosi, sota el paraigua Gran Fira de València, de manifestacions culturals de caràcter més popular, com la pirotècnia, cant al ras, tabals, preseleccions falleres, amb manifestacions culturals més actuals, com els concerts de Vivers o les representacions escèniques, «oferint una programació més diversa i al mateix temps de major qualitat, que en cada edició inclou més activitats a l'aire lliure i d'accés gratuït».

Segons les dades facilitades per la regidoria de Cultura Festiva, en la quarta edició d'un nou model descentralitzat que combina tradició i modernitat, les activitats celebrades als Jardins del Palau han congregat a més de 60.000 persones; en la Correfira van ser més de 7.000 al llarg de les 14 parades efectuades a barris i pobles; en la Nit a la Mar es va superar la xifra de 35.000 espectadors, mentre que en la Gran Nit de juliol van ser més de 50.000 els ciutadans, ciutadanes i visitants que van respondre a les diferents propostes que junt a les actuacions de la Ruta del Carme, i el gran concert de la Plaça de l’Ajuntament també incloïa activitats a les places del Pilar i Patriarca així com un horari nocturn especial per als principals museus de la ciutat. Pel que respecta als concerts de Vivers, com ja es va informar, el nombre d'espectadors i espectadores va ser de 40.000 al llarg de les 19 nits d’actuacions..

Altres actes destacats inclosos en la programació de la Gran Fira que també han aconseguit una gran participació del públic són els diferents concerts de la Berklee a la Ciutat de les Arts i les Ciències, el festival Los40 SummerLive a la Plaça de l’Ajuntament així com altres activitats musicals a l’IVAM i de cinema al Muvim. Així mateix, també actes com la pròpia cavalcada inaugural i el correfocs han registrat enguany una major afluència de participants.

Fuset ha qualificat com «molt positives» estes xifres que reflectixen «el suport ciutadà creixent a les nostres propostes per al mes de juliol». També ha ressaltat el regidor de Cultura Festiva que l'increment de participants en cada nova edició suposa un pas més «en la consolidació de la Gran Fira com a motor econòmic, turístic, cultural i social per a la ciutat durant el mes de juliol».

La tradicional Batalla de Flors, que com és sabut en els últims anys ha ampliat considerablement el seu aforament, ha posat un colofó d'èxit a quatre intenses setmanes de concerts a l'aire lliure, teatre, activitats infantils i familiars, espectacles pirotècnics, exhibicions de folklore, trobada de muixerangues, festes populars, preseleccions falleres, etc., entre les quals han predominat les propostes gratuïtes i pensades per a tots els públics. En opinió de Pere Fuset, «les elevades xifres de participació d'enguany mostren l'acceptació social del nou model que ha revitalitzat la Gran Fira i la seua consolidació definitiva a la ciutat».

Fuset ha expressat el seu desig de continuar avançant «en un model de festival urbà propi d'una gran ciutat mediterrània i europea, apostant per la diversitat per a atendre una gran pluralitat de públics i una àmplia oferta gratuïta, així com una descentralització que porte l'oferta cultural més enllà del centre, a les places dels barris, a més dels escenaris dels Jardins del Palau i de Vivers, i d'ajudar a potenciar espais com La Marina».

Han sigut més de 250 activitats realitzades al llarg de juliol en cinquanta ubicacions diferents, dins de la 148 edició d'una Fira que fa quatre anys va iniciar una «nova era». Fuset ha agraït «la col·laboració amb altres institucions i entitats per a cooperar amb una marca potent en benefici de la ciutat».

Etiquetes: Fira Juliol

Festes de València Ayuntamiento de València