La programació nadalenca arriba a 25 barris i pobles de València entre el 26 de desembre i el 5 de gener

Un total de 25 barris i pobles de València acolliran les propostes nadalanques que la Regidoria de Cultura Festiva ha preparat per a estes festes marcades per les restriccions derivades de la pandèmia. Des del 26 de desembre fins el 5 de gener, la missatgera Caterina recorrerà una desena d’emplaçaments per arreplegar les cartes als Reis d’Orient i les activitats infantils del programa ‘Toc toc, el Nadal està al teu barri’ es deplegaran cada dia en dos llocs diferents de la ciutat. A més, el tradicional betlem instal·lat al Saló de Cristall, que enguany no és visitable per la covid-19, es podrà vore online a través del web municipal, i la recepció que l’alcalde, Joan Ribó, farà a Melcior, Gaspar i Baltasar el 5 de gener de vesprada es retransmetrà en directe.

“Ens hem hagut de reinventar”, ha manifestat el regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana. “Expojove s’ha hagut de suspendre per raons òbvies, però no hem volgut deixar passar el Nadal sense activitats per als xiquets i xiquetes”. Així, Caterina i la Bústia Reial començaran el seu viatge este dissabte dia 26 a la plaça de l’Ajuntament, on estaran entre les 10 i les 14 hores. El periple conclourà el 5 de gener a la Marina de València, després d’haver visitat el Parc Central, el carrer d’Orient, el carrer d’Alboraia, el carrer de la Mare de Déu de Lepant de Castellar, la plaça Major de Pinedo, la plaça de la Creu del Canyamelar, la plaça de Sant Agustí i la plaça del Poble de Carpesa.

A la presència de la missatgera reial s’afegix la programació de ‘Toc toc, el Nadal està al teu barri’, que també arranca este dissabte i s’estèn fins al 5 de gener per 18 barris i pobles de València. La campanya comprén “activitats especialment creades per a xiquets i xiquetes”, com ara concerts, espectacles de màgia o teatre, que es faran cada dia en dos llocs diferents, excepte el 31 de desembre i l’1 de gener, de la mà de companyies valencianes. Galiana ha destacat que es tracta de propostes d’activitats festives descentralitzades que tenen com a objectiu que el públic infantil puga disfrutar “a l’aire lliure, amb totes les mesures de seguretat”.

D’altra banda, el tradicional betlem al Saló de Cristall, que enguany no és visitable per la pandèmia, es podrà vore en línia través de les pàgines web de l’Ajuntament i de la Regidoria de Cultura Festiva. “Divendres vam rebre un informe de la Policia Local desaconsellant les visites per la situació de la Covid-19”, ha indicat el regidor. El pessebre “ja estava contractat, s’havia fet el concurs”, per la qual cosa s’ha decidit “tindre una versió en línia, que es faça una gravació perquè la gent puga vore'n tots els detalls”.

Quant a l’arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar el 5 de gener de vesprada, “tampoc hi haurà cavalcada” a causa de la crisi sanitària. “Arreplegarem els Reis en tres punts de la ciutat, on ens indiquen ells, i els portarem cap a l’Ajuntament”, ha explicat el responsable de Cultura Festiva, qui ha puntualitzat que “no sabem el recorregut, perquè volem evitar qualsevol tipus d’aglomeració, que ningú els estiga esperant”. L’alcalde, Joan Ribó, els rebrà al Saló de Cristall i “estem estudiant amb el protocol de Policia quanta gent hi cap perquè els puga rebre la fallera major infantil com és tradicional”. La recepció es retransmetrà en directe i es proporcionarà material gràfic “per deixar constància que els Reis han arribat”.

Festes de València Ayuntamiento de València