La Torre

Durant la primera part del mes de juny tenen lloc les festes en honor de sant Antoni de Pàdua, en què no falten els típics concursos de tir i arrossegament de cavalleries, sempre amb gran participació dels llauradors veïns.

La segona quinzena de juny és la data triada en esta pedania per a honrar la Mare de Déu de Gràcia, la parròquia de la qual ajunta eixos dies a la plaça comissions falleres, penyes ciclistes, associacions i la resta de veïns. La plantada de barracons a la plaça i la nit d’albades marquen el començament d’uns festejos molt influïts per l’esport, ja que l’afició de la pedania pel ciclisme s’acaba traduint en distintes carreres. 

La música no cessa als carrers per a acompanyar distints jocs infantils, berenars o concursos de paelles, encara que la verdadera explosió de so arriba l’últim dissabte del mes per mitjà de la traca, que precedix la cavalcada vespertina i el ball nocturn. El soroll torna a ser protagonista rebent amb “mascletà” el diumenge, dia en què se celebra una missa i una processó que culmina amb la disparada de focs artificials.

 

 

Festes de València Ayuntamiento de València