El Saler

La primera quinzena d’agost és la data triada per a celebrar al Saler la festivitat en honor del seu patró, sant Josep, i la Mare de Déu dels Desemparats. Els clavaris del sant i les clavariesses de la Mare de Déu fan un ardu treball de recaptació al llarg de l’any per a finançar el programa de festes, reflectit en el llibret, perquè tot el veïnat conega els actes programats.

El sopar de fraternitat és el tret d’eixida d’unes festes l’activitat més important de les quals se celebra a la nit per evitar la calor estiuenca. Es duen a terme actes diversos com els balls a la plaça, i a més es pot disfrutar del vessant gastronòmic de les festes amb els clàssics concursos de paelles o les tradicionals coques, elaborades amb productes de l’horta, que es repartixen entre els assistents.

Una altra esperada ocasió és la cavalcada, una autèntica batalla de serpentines, confeti i llepolies. A les dos de la vesprada del segon diumenge d’agost arriba un dels moments culminants de la festa major, amb la disparada de la indispensable “mascletà” i la celebració d’una missa en honor dels patrons a la posta del sol. Les il·luminades imatges de sant Josep i la Mare de Déu dels Desemparats tanquen les festes en la processó final.

Festes de València Ayuntamiento de València